Nieuws

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuw voor 2017

Voor seizoen 2017 hebben wij een Amazone veldspuit aangeschaft met een totaal inhoud van 2400 ltr.  Door 2 tanks optimale gewichtsverdedeling. Vooral bij het gebruik op kleinere en onregelmatige percelen is deze combinatie zeer wendbaar en zeker door gebruik van Super S spuitboom welke een spuitbreedte heeft van 27 mtr. maar kan worden inklapt naar 21 en 15 mtr. Voorzien van GPS maps, track en door GPS gestuurde automatische sectieafsluiting. Opbouw geschiedt op onze John Deere 6520 welke voorzien kan worden van brede en smalle wielen.


 

 

 


Voor het mestseizoen 2017 hebben wij een Vervaet vijfwieler aangeschaft ter vervanging van de driewieler. Deze is ook uitgerust met Trimble RTK-GPS en automatische sectieafsluiting op bouwlandinjecteur en zodebemester.

Deze machine heeft een tankinhoud van 19 m3, en heeft een extra uitschuifbare middenas voor optimale drukverdeling.

 

 

Nieuw augustus 2016

Ter vervanging van onze Werklust laadschop hebben wij een nieuwe Liebherr 550 x-power laadschop in gebruik genomen.

Voor de gras- en maisoogst is deze laadschop uitgerust met een MattNielen silagevork.

 


 

Nieuw voor 2016

Onze Vervaet hydrotrike hebben we uitgerust met Trimble EZ-Pilot automatisch stuursysteem. Het systeem werkt op RTK-GPS voor precisiebemesting. Ook stuurt het systeem de  Vervaet automatisch en zeer secuur over de ideale lijn voor een perfecte aansluiting!

 

 

 

Nieuw voor 2015

Verhakselen en inspitten groenbemester t.b.v. biofumigatie

Dit kunnen wij voor u verzorgen met onze door GPS gestuurde machine

Bij biofumigatie wordt een groenbemester verhakseld en direct ondergewerkt. Door het verhakselen komen isothiocyanaten (ITC) vrij. Deze hebben dezelfde werking als metam natrium (Monam) en bestrijden aaltjes en schimmels.

Zie onderstaand voor link naar filmpje

https://www.youtube.com/watch?v=SHKLFRr0GCI

 


 

Door plaatsing van eigen kalksilo's kunnen wij sneller inspelen op de vraag naar kalkstrooien van Dolokal Supra.

Dolokal Supra is een fijne vochtige kalk met een zuurbindende waarde van 57% en 19% Magnesium. Deze meststof levert wel de gewenste pH-verhoging op, maar bevat geen stikstof of fosfaat. Het telt dus niet mee als mineralenaanvoer.

Dolokal heeft een neutraliserende waarde (nw) van 57. In uw grondanalyse staat uw huidige zuurgraad (pH) en de optimale geadviseerde streefwaarde. Voor elke 10e verhoging (0,1) van de zuurgraad heeft u 290 kg nw nodig.

U kunt ook onderstaande digitale kalkulator gebruiken

http://www.kalkmeststoffen.nl/bekalkenloont/kalkulator

Indien u twijfelt over het PH gehalte van uw grond vraag naar onze mogelijkheden tot bemonstering.

 

 

 

 

Nieuw voor 2013

Veenhuis Combi 2200 opraap/silagewagen aangeduid als dubbeldoelwagen. Dat betekent dat deze wagen zowel inzetbaar is als silage- en als opraapwagen.voorzien van: pendeltandem, gestuurde assen, grote banden, pickup breedte 185 cm, de snijlengte is instelbaar 38 / 76 cm, elektrische bediening voor alle functies.

Voor de winterse omstandigheden voor gebruik op parkeerplaatsen. industrieterreinen hebben wij een Pronar zoutstrooier aangeschaft

Nieuw voor 2012

Vanaf voorjaar 2012 beschikken wij over een Kuhn Triple maaier met een werkbreedte van 8,10 mtr. met kneusinrichting en breedafleg.

Deze is aangebouwd aan onze John Deere 7530

 

Nieuw voor najaar 2012

Een VSS agro-proseed precissie pneumatische graszaaimachine.

Deze machine brengt het zaad middels 64 grote uitlopen op de grond. Het grote aantal uitlopen zorgt voor een vollevelds werking en bij opkomst een grasmat die beter bedekt zal zijn

Tevens nieuw voor 2012

2 Nieuwe John Deere 7430 premium Autopowr trekkers

 

 

 

 

Nieuw 2011: Vredo grasdoorzaaimachine

Vredo doorzaaimachines zijn speciaal ontworpen voor het doorzaaien van grasland, met behoud van de grasmat, en het zaaien in de vaste grond, dus zonder zaaibedbedbereiding.

Het Vredo dubbelschijvensysteem maakt een minimale snede in de bodem waarin het zaad wordtopgenomen. Het zaad valt tussen de schijven in de gleuf en wordt achter de schijven onmiddelijk tusen de aarde ingeklemd. Hierna zorgt een rol voor verdere afsluiting van de gleuf.

Werkbreedte 2,90 mtr.

Nieuw 2011: Power takkenschaar

Verder een takkenschaar voor het snoeien en knippen van overhangende takken langs bosranden, sloten en weilanden tot een takdikte van 10 cm. Ook voor het inkorten van hagen en bijsnoeien van grover hout.

zie voor meer foto's onze fotopagina bermonderhoud

Takkenschaar


Voor informatie kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.